Bilde – Tema: kjærlighet

I denne oppgaven skulle vi velge et bilde innen følgene tema: masseødeleggelse, makt, jul, fødsel eller kjærlighet. Så skal vi begrunne hvorfor bilde kommuniserer temaet vi har valgt.

Jeg valgte dette bilde som representerer Kjærlighet. Bildet er tatt av Dagbladets fotograf Jørn H. Moen. Bilde er et halvnært bilde i farge. Bildet viser et par som har vært kjærester i 81 år. For meg viser dette bilde ekte kjærlighet. Der to mennesker holder det de har lovet til hverandre, evig troskap «til døden skiller de». I dagens samfunn er det blitt helt vanlig å ha flere partnere iløpet av livet. Mange gifter seg og mener de har funnet sitt livs kjærlighet for så å skille seg noen år etter. Iløpet av et liv vil alle par møte motstand og utfordringer, men disse to har valgt å holde løfte de gav tilhverandre med å vise nestekjærlighet til hverandre livet ut.

Foran paret står en stor bukett røde roser som forsterker budskapet i bilde. Røde roser betyr kjærlighet.

Fokuset i bilde er ansiket og øynene til den gamle damen. Hun utstråler en spesiell ro og tilfredshet. Videre vandrer øynene til mannen hennes til høyre i bilde, deretter til rosene i framkant.

Dette bilde gjør meg glad! Jeg synes budskapet i dette bilde er veldig tydelig, kjærlighet.

Reklamer