Oblig 05

I denne oppgaven skal jeg lage en illustrasjon inspirert av en spesiell design epoke. Jeg skal finne et produkt som er produsert i perioden før 1970-tallet. Ta et bilde av produktet og produsere en print reklame der produktet skal samsvare med stilen/epoken jeg har hentet produktet ifra.

I prosessen skal jeg gjøre research i forhold til hvilke visuelle effekter som kjennetegner epoken jeg skal jobbe med. Jeg må finne ut hva som foregikk designmessig på denne tiden. Det kan være nyttig å besøke bruktbutikker og biblotek for å finne mer informasjon om objekter knyttet til denne perioden.

Jeg skal ta et studiobilde av produktet og utforme en magasin annonse der jeg også skal produsere en illustrasjon som skal kombineres sammen med fotoet.

Var innom to bruktbutikker på hjemstedet mitt og letet etter et spennende produkt.Fant jeg da en Husqvarna kjøkkenkvern. En gammel og velbrukt, men i helt god stand. Modell: Husqvarna Reliance 10. Produsert rundt 1940 – 1950.

Researchreklameplakater reklameplakater_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mye av reklameplakater og kunsten i denne perioden er inspirert av Popart og nyrealismen.

Det som kjennetegnet denne perioden var typisk amerikansk, men også engelsk. Tok ofte utgangspunkt i forbrukerkultur, både som facinasjon og kritisk. Ble påvirket av industridesign, reklame, science fiction og vitenskap.

Brukte ofte readymades, la inn kulturelle aspekter, hentet fra massekultur som tegneserier, tv og produktdesign.

Prossess

Noen bilder fra prossessen

foto prosess

 

 

 

 

 
illustrasjon_02 illustrasjon_01

 

 

 

 

 

 

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 10.08.40

 

 

 
Har brukt både Adobe Illustrator og Photoshop i prosessen med å utarbeide plakaten. Kjøttkvernen er renklippet og fargejustert i Photoshop. Illustrasjonen er laget i Illustrator, så flyttet over til Photoshop og lagt farge på der. Prøvde meg frem med farger og skygge. Har lagt på litt for å lage litt dybde.

Ferdig resultat

Plakat_03