Master the art of product Photography

De viktigste  aspektene vedr et produkt fotografi:

Lys og skygge

En av de viktigste aspektene ved fotografering er god belysning. Det kan være lurt å ha litt dempet belysning slik at en ikke får harde skygger, men heller en litt myk skygge om en i det hele tatt ønsker skygge. Viktig med en ren bakgrunn, gjerne hvit. Få hele produktet i fokus slik at ikke noe er uskarpt. Tent og jevnt balansert. Da kan det være lurt å stille IOSen på det laveste.

Å ha et et lystelt eller en annen innreting der en kan få en uendelig kurve på bakgrunnen vil gjøre fotograferingen lettere. Det bør ikke være noen synlige kanter i innretingen.

Hvordan plassere lyset?

Væsker i for eksempel en flaske kan se bra ut når den er opplyst nedenfra. En annen interessant effekt er å ha et sort papir under flaskene eller glasssene med væske inni. Mens, flatt lys forfra eller fra sidene fungerer godt hvis det er myke produkter som for eksempel en bamse. Blanke gjenstander er vanskeligere å fotografere da den reflekterer både lys og omgivelsene sine.

Et stativ vil være å anbefale hvis en skal fotografere en del produkter. NB. bildestabilisering bør deaktiveres når en bruker stativ da dette vil ødelegge for bilde.

Å bruke kamera, kvalitet og ISO

Plasser objektet i sentrum av lysteltet og juster lyset/lampen så en ikke får harde skygger. Sett kamera på Manuell og velg laveste ISO-verdi. Husk, jo mer kunstig lys (ISO) du får, jo mer korn! Sett hvitbalanse til solfylt og still inn kamera på høyeste oppløsning og RAW som filformat. For at ingen deler av objektet skal være ute av fokus må en velge riktig f-stop. Sett lukkertiden til 1/8 eller høyere. Har en lavere lukkertid kan kameraet plukke opp biter av ugjevnheter eller merker.

Redigering

En bør unngå å redigere mer enn absolutt nødvendig på produktbilder. En skal beskjære bilde og rydde i uønskete merker og justere på skarpheten, ellers bør en ikke gjøre så mye. Hvis en ikke er fornøyd bør en heller gå tilbake å ta nye bilder.